You are here

Vaillant atmoTEC plus dimnjacki kombinovani gasni kotao

Šifra:
10015282
Cena:152.256,00 RSD
Dodajte u listu želja
Proizvod je neocenjen

Zidni gasni kombinovani kotao serije plus VUW 200/5-5, VUW 240/5-5, VUW 280/5-5.

Zidni gasni kotlovi su idelano rešenje za modernizaciju objekata, kao i za novogradnju. Zahvaljujući kompaktnim merama, na minimalnom prostoru za ugradnju, kotao pruža udobnost grejanja i pripreme tople vode. U ponudi su uređaji sa priključkom na klasičan dimnjak (atmoTEC) i kotao sa posebnim vazduho-dimovodnim sistemom tzv. „fasadni“ (turboTEC). Raspon modulacije je granica između najveće i najmanje snage kotla za grejanje, a ovi Vaillantovi kotlovi imaju upravo to. Ovaj široki raspon modulacije (20-100%) omogućava da kotao radi tiho i postojano, istovremeno obezbeđujući optimalnu količinu grejanja Vašeg doma. Široka modulacija, takođe, značajno smanjuje broj ciklusa uključeno/isključeno, a rezultat su smanjenje habanja uredjaja, zahvaljujući čemu su značajno smanjeni troškovi održavanja Vašeg kotla. Uz ove kotlove dolazi i Vaillantov sertifikovani vazduho/dimovodni sistem.

Osnovne karakteristike

  • Kombinovani gasni kotao: grejanje + topla voda. Ovaj tip kotla omogućava kombinaciju grejanja i pripreme tople (sanitarne) vode. Zbog toga se još nazivaju i “kombi” uređaji. Oni ne zahtevaju postojanje bojlera u kupatilu čime se štedi proctor, a i estetski je lepše.
  • "Funkcija Topli Start" omogućava trenutnu raspoloživost tople vode čime je dobijen veći komfor na pripremi tople sanitarne vode.
  • eBUS komunikacioni interfejs Vam omogućava da međusobno povežete različite Vaillant jedinice u okviru kućnog sistema grejanja. Fleksibilan dizajn eBUS interfejsa omogućava nadogradnju i proširenje sistema uz minimalni napor.
  • Osvetljeni LC displej sa digitalnim informaciono analatičkim sistemom "DIA". Pomoću ovog sistema se prati rad kotla u smislu angažovanja pri grejanju i pripremi tople vode. Oznake su tekstualne na srpskom jeziku.
  • Rad na bilo koju vrstu gasa. Naš kotao može da radi na bilo koju vrstu gasa, bez obzira na to da li se radi o prirodnom gasu, tečnom naftnom gasu (TNG) ili biogasu, što ima vrlo mali broj kotlova na tržištu. Kada se koristi druga vrsta gasa, proces sagorevanja automatski se prilagođava i obezbeđuje konstantno visoku efikasnost potrošnje goriva. Ova fleksibilnost daje spokoj korisniku ukoliko cena nekog od energenata značajno poraste.
Snaga (kW): 

Slični proizvodi