You are here

Vaillant aroTHERM VWL 155/2 (napajanje 400V) toplotna pumpa vazduh/voda

Šifra:
300163
Cena:935.532,00 RSD
Dodajte u listu želja
Proizvod je neocenjen

Monoblok toplotna pumpa aroTHERM namenjena je za grejanje i hlađenje unutrašnjih prostora i pripremu potrošne tople vode. U kombinaciji sa odgovarajućim solarnim rezervoarom, moguće je objediniti sve prednosti solarnog sistema i tehnologije toplotne pumpe. Obzirom na to da je smeštena izvan objekta, konstruisana je za rad na grejanju do spoljne temperature -20 °C, a u funkciji hlađenja do +10 °C i u funkciji pripreme potrošne tople vode do -20 °C. U povoljnim atmosferskim uslovima, moguće je postići temperaturu polaznog voda od 63 °C, a sama primena je moguća u monoenergetskim ili hibridnim sistemima

Toplotna pumpa se proizvodi u četiri modela, različite toplotne snage (5, 8, 11 i 15 kW), a na raspolaganju je i celi niz dodatnog pribora koji omogućava integraciju u najzahtevnije sisteme.

Za upravljanje sistemom aroTHERM, zadužena je upravljačka jedinica VWZ AI (ili VWZ MEH 61) uz primenu nove generacije atmosferskog regulatora calorMATIC 470/4, pomoću kog se osigurava funkcija automatskog hlađenja, rad u zavisnosti od spoljne temperature, podešavanje bivalentne tačke (triVAI način upravljanja), vremensko programiranje smanjenja buke od strujanja vazduha i izbor odgovarajućeg hidrauličkog plana.

Cena stvarno utrošenog goriva nije jedini faktor koji utiče na tekuće troškove (troškove pogona) sistema grejanja. Električna energija koju sistem koristi, takođe predstavlja deo troška računa za struju. U pogledu različitih komponenata od kojih se sistem sastoji, pumpa troši daleko najviše struje. Zbog toga smo razvili visokoefikasnu pumpu (A klasa energetske efikasnosti). Pumpa se kontinuirano prilagođava potrebama sistema grejanja, čime smanjuje potrošnju električne energije sistema grejanja za čak 70%. Nižim tekućim troškovima postiže se ušteda novca, dok istovremeno poboljšana energetska efikasnost pomaže u očuvanju životne sredine.

Naziv: 

Slični proizvodi